• Undgå straf fra Google Sørg for, at din hjemmeside er optimeret til visning på smartphones pr. 21. april eller mist værdifuld trafik fra mobile…
Du er her: Om os - Historie

Fra børneværelse til 500 m2 nyt domicil i smukke omgivelser

Degn Grafisk blev grundlagt tilbage i 1996 af Henrik Degn. Navnet var dengang Degn Grafik, og hovedsædet var et børneværelse i et ganske almindeligt parcelhus på Agertoften i Ravnkilde. De primære opgaver var i begyndelsen festsange og invitationer, men det udviklede sig hurtigt. Henrik sprang på den nye trend ”hjemmesider”, og det skulle vise sig at være en endda meget fornuftig beslutning. Ordrerne blev nemlig primært genereret gennem hjemmesiden, og de typiske opgaver flyttede sig fra sange og invitationer til brevpapir og kuverter.


I 1997 anskaffede Henrik sig en farvekopimaskine. I dagens Danmark og med grafiske briller er det ikke noget stort, men dengang var der faktisk langt imellem den type kopimaskiner, og det tiltrak hurtigt flere kunder.


I 2000 flyttede både familie og firma fra parcelhuset på Agertoften og ind på en skøn landejendom ikke langt derfra. Cirka en tredjedel af hovedbygningen blev indrettet til kontor og trykkeri, mens de sidste to tredjedele blev brugt til privat beboelse.
 

I 2002 blev Peter Harritsø ansat, og der skulle kun gå et års tid, før behovet for flere hænder opstod – men det var der ikke plads til i lokalerne i privaten. Derfor påbegyndte Degn Grafisk i 2003 en større totalrenovering af den tidligere svinestald fra 1971.


Januar 2004 stod de nye lokaler færdige, og Peter og Henrik kunne flytte ind i det nye domicil på 200 m2. Dagene med for lidt plads var forbi – for nu.


De følgende år bød på større satsninger på kerneområderne grafisk design, database-baserede hjemmesider samt egentligt digitaltrykkeri – og der blev løbende ansat flere folk. I 2007 talte team Degn Grafisk således 8 mand, og lokalerne var igen blevet for små.


Da tingene fortsat kun gik en vej, blev det besluttet at udvide igen. Og i starten af 2009 stod yderligere 260 m2 kontorbygning og 40 m2 lager klar til ibrugtagning. Hovedindgangen var blevet flyttet, og der var blevet etableret ny stor parkeringsplads.


Maskinparken har også ændret sig meget, siden Henrik i 1997 erhvervede sig sin første farvekopimaskine. I forbindelse med tilbygning i 2009 blev det besluttet at udvide trykkapaciteten til det 4-dobbelte gennem indkøb af den hidtil største og mest avancerede digitale farvemaskine – en Canon ImagePRESS C6000VP. (Den syvende i rækken).


I dag er vi 9 mand og glæder os over fortsat fremgang.